14 музиканти на Биг Бенд - Благоевград заразени с коронавирус

01 Август 2020 | 09:25
2 коментара
Общество

Музиканти от Биг Бенд-Благоевград са се заразили с COVID-19. Това съобщи д-р Калоян Калоянов, директор на Регионалната служба по здравеопазване. 14 души от музикалния оркестър са с доказана коронавирусна инфекция.

Според Борис Янев, диригент на оркестъра, заразените са по-малко, но не уточни точния им брой. Самият той също е с коронавирус. 

Всички заразени са на домашно лечение и се чувстват добре. Те ще останат под карантина и ще бъдат изследвани и семействата им.

"Коронавирсът няма да ни позволи да участваме на джаз фестивала в Банско", заяви Борис Янев, който започва на 8 август. Биг бенд-Благоевград трябваше да открие музикалния форум с Хилда Казасян. Новината за заразените музиканти от общинския оркестър идва само 5 дни след провеждането на джаз фестивал в Благоевград, на който музикантите участваха.

Под сурдинка в областния град се коментира, че един човек от бенда е бил с коронавирус и по време на репетициите за джаз фестивала, който се проведе на 25-26 юли в Благоевград са се заразили и останалите музиканти. 

Очаквайте подробности!

 

 

Кмета.бгСнимка: Община Благоевград

Добавени коментари

stefy публикува:
01 Август 2020 | 13:06
какви журналисти имаме в нашия град: дума не обелват за подробностите и за причините за това да сме първи в страна по заразени;какъв кмет и областен си имаме само:странно мълчат и организират публични прояви без адекватна превенция....виждах снимки на които никой не носеше маски
ай се де публикува:
01 Август 2020 | 09:34
да имало е заразена дама и при репетициите в залата климатика се е погрижил добре с момчетата на боби но защо са позволили тази простотия защо то требеше да участват в фестивала на василиса прекрасна е това е чвече подсъдно

Добавете Вашия коментар

TOP