14 апартамента на тезгяха за продан в Сандански, собствениците им с просрочени плащания по вноските

17 Януари 2019 | 15:56
0 коментара
Бизнес

Новата година започна с публична продан на 14 апартамента в Сандански.

Те са обявени за публична продан от частни съдебни изпълнители на таблото във фоайето на Съдебната палата в курортната община. Причината да се стигне до публичната продан е над половин година просрочено плащане на вноските.

На публична продан е обявено жилище с площ 70 кв. метра, собственост на фамилия Илиеви, на ул. „Рила”, при начална тръжна цена 55 000 лева.

Заради забавено плащане по кредит се продава и жилище на фамилия Ризови. Имотът се намира на метри от сградата на Трето основно училище. Частният съдебен изпълнител е поставил и табела, че се продава. Семейство Ризови са теглили кредит за жилище с площ 90 кв. метра на обща стойност 50 000 евро. Цената на публичната продан сега е 75 000 лева.

Жилище на фамилия Емилови на ул. „Малашевска”  в Сандански вече втора година се обявява на публична продан, като цената от 100 000 лева е паднала на 75 000 лева. Семейство Емилови са собственици на магазин за дрехи в Сандански.

За публична продан са обявени още жилищав крайните квартали на Сандански – „Крайречен”, „Изгрев” и „Спартак”, като тяхната цена варира от 40 000 до 65 000 лева. За някои от тях това е първа публична продан.

На публична продан са изнесени помещения и складове на обявената в несъстоятелност строителна фирма „Хидрострой юг – 97”. Както „Струма” писа, преди три години фирмата бе обявена в несъстоятелност и оттогава цялото имущество на фирмата се разпродава.

Прави впечатление обаче, че санданчани не участват в търговете на публичната продан на имоти, обявени от банки и частни съдебни изпълнители, а най-честият коментар за това е, че хората в града се познават, а и се притесняват от лоша прокоба.

Разказва се и история около смъртта на санданчанин, който купил къща след публична продан, но след близо половин година починал от инфаркт.

По непотвърдена информация в Сандански се продават над 1500 апартамента./Струма/

Добавете Вашия коментар

TOP