1300 пациента са потърсили медицинска помощ по време на великденските празници в Югозапада

10 Април 2018 | 14:13
0 коментара
Общество

Екипите на Центъра за спешна медицинска помощ – Благоевград работеха в пълен състав през изминалите почивни дни. Това каза д-р Красимир Михайлов, директор на центъра, цитиран от "Фокус".

По думите му почивните дни по време на Великденските празници са били много натоварени.

„Разполагахме с 17 броя мобилни екипа и 9 стационарни екипа, които наместо са приемали пациенти, когато самите те търсят помощ в нашите филиали“, коментира той. Д-р Михайлов отбеляза, че извадената статистика сочи, че около 1300 пациенти са преминали за тези празнични дни през филиалите на ЦСМП – Благоевград.

„Хоспитализирани са били 43 пациенти. Най-често срещаните  заболявания са били свързани с високо кръвно налягане“, заяви той.

Директорът на Спешния център каза още, че по време на празничните дни са регистрирани 14 броя инсулти, както и един инфаркт на миокарда. Той допълни, че също така са приемани пациенти с проблеми на храносмилателната система – с гастродуоденити и с жлъчни кризи.

„Регистрирани са и няколко пътни инцидента като най-тежък е било пътнотранспортно произшествие на 6 април около 10.50 часа между Банско и Добринище, където има един починал и трима пострадали“, обясни д-р Михайлов.

По думите му все още няма извадена статистика на децата, които са потърсили помощ в спешните центрове през изминалите дни.

Д-р Красимир Михайлов заяви, че в сравнение с миналата година по-голям е броя на хората, посетили Центъра за спешна медицинска помощ – Благоевград, но това се дължи на факта, че почивните дни бяха малко повече от предходната година.

Добавете Вашия коментар

TOP