1300 лв. глоба за ОФК „Пирин“ в паметния мач с „Левски“, загубата в Благоевград тласна сините към фалит

23 Февруари 2017 | 08:21
0 коментара
Спорт

Глоби на обща стойност 1300 лв. намалиха приходите на орлетата от паметния мач с „Левски“ през уикенда.

Санкцията, наложена от дисциплинарната комисия на БФС, е по схемата 1000+300 за хвърлени предмети от трибуните и нерегламентирано използване на факли и димки. Канонадата от клетката за гости донесе на сините наказание от 2000 лв. С по един мач за жълти картони изгоряха халфовете Мехди Бурабия и Георги Костадинов, по същата причина извън строя остава за предстоящия сблъсък между „Монтана“ и ОФК „Пирин“ Петър Костадинов.

Поражението в Благоевград даде тласък към фалит на гранда от Герена. Вчера собственикът Спас Русев хвърли бялата кърпа и се закани да предостави акциите си на феновете. Същото заплаши да стори и другият притежател на ценни книжа Даниел Боримиров. Причината е недоволството на ултрасите срещу ръководството на любимия им отбор. Двете страни си размениха остри реплики с обвинения, а огласените данни от финансовия одит показват наличие на огромни дългове от близо 20 млн. лв.

Изявлението на Сп. Русев гласи: „Днес е последният ми ден в „Левски“. Принуден съм да се оттегля под натиск на т.нар. фенове. Това не са почтените почитатели на отбора. Нека онези, които претендират, че милеят за „Левски“, да поемат бъдещето на клуба в свои ръце. Време е да напуснат комфортната зона на своята анонимност и да застанат пред почтените почитатели на „Левски“ с имената си. Защото времето за скритите атаки, подмолните действия и скритите интернет трол злодеяния изтече. Атмосферата около клуба е токсична и злонамерена. Такава е, защото хора без имена, скрито, зад завесата, на която пише измамното „фен клуб“, се опитват да дърпат конците на най-големия български футболен клуб. След направения одит се оказа, че „Левски“ е практически във фалит.“Струма

Добавете Вашия коментар

TOP