13-ти ден протест на майки на деца с увреждания

04 Ноември 2018 | 08:48
0 коментара
Политика

В събота се проведе пореден протест с искане на оставката на вицепремиера Валери Симеонов. И вчера вечерта майки на деца с увреждания се събраха пред Министерския съвет за 13-ти пореден път, съобщава NOVA.

През деня пък хора в Монтана, Добрич и Стара Загора протестираха срещу високите цени на горивата.

По време на протеста на майките в София беше отслужен и молебен по повод Архангелова задушница. По думите на протестиращите – за вразумление на Валери Симеонов и правителството. Тази вечер шествието на протестиращите майки и хората, които ги подкрепят, премина по бул. „Витоша“ с развети черни знамена, скандирайки: „Всеки ден ще е така до оставката”. Те се заканват в понеделник да направят автошествие.

В Монтана пък протестиращите срещу цените на горивата направиха такова и блокираха няколко бензиностанции.

Въпреки че има спад в цените на дизела и бензина с около пет стотинки за последната седмица, те настояват горивата да поевтинеят още и се заричат да продължат с протестите.

В Добрич автомобили и мотори се включиха по обед в шествие по улиците на града. Те развяха знамена и форсираха двигатели.

Демонстрантите в Стара Загора прекосиха следобед с автомобилите си града и с клаксони и развети знамена сигнализираха за недоволството си от високите цени на горивата.

 

Добавете Вашия коментар

TOP