13 фирми наддават за две обществени поръчки в Банско

26 Април 2021 | 12:28
0 коментара
Бизнес

Рекорден брой фирми – общо 13, са подали документи за участие по две малки обществени поръчки на община Банско, които са за мебели и оборудване на новопостроената детска градина в курортния град, чието строителство стартира през 2018 г.

По първата обществена поръчка, която е за  изработване, доставка и монтаж на мебели и е на стойност 48 350,10 лева без ДДС, или 58 020 лева с ДДС, се борят общо пет фирми от София, Бургас, Габрово, Средец и нито една местна. Вече са отворени и ценовите оферти на участниците, като най-ниска цена от 29 999 лева без ДДС, или 36 хил. лв. крайна цена, е дала софийската фирма „Кооперация Панда“. Най-високата оферта от 47 941 лева без ДДС, или 57 529 лева, е предложила фирма „Пъчков“ ООД, която е със седалище и адрес на управление в село Дряново, община Средец.

По обществената поръчка цената е с по-малка тежест и дава максимален брой точки 40, а качеството на мебелите е по-важно и дава 60 точки. Поръчката е за цялостно обзавеждане на детското заведение – легла, гардероби, масички, столчета, секции, бюра и други, като минималният гаранционен срок трябва да бъде поне 30 месеца и ще започне да тече след въвеждането на детската градина в експлоатация.

Почти двоен е броят на фирмите, които участват в другата обществена поръчка – за доставка и монтаж на оборудване за детска градина, която е на обща стойност от 33 933,81 лева без ДДС, или 40 720 лв. с ДДС. По нея документи за участие са подали общо 8 фирми, сред които благоевградска и кюстендилска. Най-ниската цена, която е почти двойно по-ниска от прогнозната, е дала софийската фирма „Бис“ ООД и е на стойност 19 880 лв. без ДДС, или крайна цена от 23 856 лева. От двамата участници от Югозапада кюстендилската фирма „АБ-Терм“ ООД на Борис Абаджиев е дала по-ниска цена, възлизаща на 27 085 лв. с ДДС. Конкурентът й от Благоевград „Перун-ККБ“, представлявана от Кирил Кирилов, е предложила оферта от 29 700 лв. с ДДС.

Обществената поръчка включва цялостно кухненско оборудване и оборудване за кухненски кабинет.

Предстои комисията да излезе с решение за избор на изпълнител. Средствата са осигурени по националната програма на МОН за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища, по която община Банско кандидатства и получи одобрение от ведомството. Сумата е в размер на 207 600 лева и с тях детското заведение ще бъде оборудвано и с асансьори.

Още през септември месец 2020 година бе обявена обществена поръчка за два кухненски асансьора и един за хора в неравностойно положение. Заложената прогнозна стойност по нея бе 90 000 лв. без ДДС, или 108 000 лв. с ДДС. Там участникът бе само един – хасковската фирма „Вертикал 1 ЕООД, като предложената от нея крайна цена бе в размер на 102 хил. лв., или с 6 хил. лева по-ниска от прогнозната. Договорът за изпълнение е подписан с фирмата още през ноември месец 2020 година и в него е вписана предложената от нея цена.

Припомняме, че строителството на новата детска градина стартира в края на 2018 година. Плановете бяха строителството й да приключи до края на 2019 година и миналата да бъде въведена в експлоатация. Именно липсата на оборудване, мебели и асансьор, което не е било предвидено в проекта, спъна пускането на новото детско заведение./ струма/

Добавете Вашия коментар

TOP