13 души са пострадали при пътни инциденти в Пиринско през почивните дни

05 Февруари 2018 | 15:12
0 коментара
Общество

През изминалите дни на територията на ОДМВР Благоевград са реализирани следните пътнотранспортни произшествия:

- Около 23:45 часа на 02.02.2018 г. на пътя от с. Плоски в посока ПП1 Е-79 лек автомобил „Фолксваген Голф“ , управляван от М.С. (19 г.) от гр. Сандански, на десен завой навлиза в съседната пътна лента, след което излиза от пътното платно и се преобръща в крайпътно дере. В резултат на инцидента е пострадала возещата се отпред пътничка, която е с порезна рана в областта на главата. Същата е настанена в болница „Свети Врач“ гр. Сандански, без опасност за живота. Пробата за наличие на алкохол в издишания въздух на водача на автомобила е отрицателна. Образувано е досъдебно производство.

- На 02.02.2018 г. около 19:40 часа в гр. Благоевград на кръстовището образувано от ул. „Димитър Димов“ и бул. „Св.Св. Кирил и Методий“, при облачно време, валеж и мокър асфалтов път, на сигнализирана пешеходна пътека лек автомобил „Форд Фиеста“, управляван от Н.Б. (20 г.) от гр. Благоевград, при извършване на завой надясно не пропуска пресичащ 64-годишен пешеходец и го блъска. Пострадалият е транспортиран от водача Н.Б. до ЦСМП гр. Благоевград, където му е установено натъртване на рамото и е освободен за домашно лечение.

- Около 20:50 часа на същата дата на ул. „Глазне“ в гр. Банско, в дъждовно време, на мокър асфалтов път, руският гражданин А.К. (49 г.) управлявайки лек автомобил “Дачия Сандеро“ блъска пресичащ пътното платно 27-годишен турски гражданин, който е транспортиран в МБАЛ гр. Разлог, където е установено, че има фрактура на ляво коляно, след което е освободен за домашно лечение. Пробата за алкохол в издишания въздух на водача е отрицателна, а на пострадалия е 2,11 промила.

- Около 20:00 часа на 02.02.2018 г., при ясно време и мокър път И.П. (28 г.) от гр. Симитли, управлявайки лек автомобил „Фиат Пунто|“ на кръстовището между ул. „Христо Смирненски и ул. „Васил Левски“ в гр. Симитли, при извършване на ляв завой не пропуска пресичаща 89-годишна пешеходка и я блъска, след което я транспортира до ФСМП гр. Симитли. Пострадалата е отказала да бъде хоспитализирана и е освободена без опасност за живота с охлузни рани на дясната ръка. Пробите за алкохол на двете участнички в ПТП са отрицателни.

- На 04.02.2018 г. около 16:30 часа при влажен асфалтов път и ясно време, правоспособната водачка М.К. (19 г.) от гр. Разлог, управлявайки лек автомобил „Рено Меган“ по пътя гр. Банско – м. Предел, изпреварва движещ се пред нея лек автомобил „Ягуар“, блъска се в насрещно движещ се товарен автомобил МАН, отскача и се удря в движещия се вече зад нея „Ягуар“. Вследствие на ПТП са ранени водачката на Реното и нейният спътник, които са с фрактури на крайниците, без опасност за живота, както и пътуващата в другия лек автомобил жена, която е с контузия на мозъка, с опасност за живота. Водачите са с отрицателни проби за алкохол.

- Около 17:55 часа на 04.02.2018 г. на мокър асфалтов път на ПП1 Е-79, близо до с. Струмяни, Т.Р. (20 г.) от с. Скрът, общ. Петрич, управлявайки лек автомобил „Опел Астра“ предприема изпреварване без да се е убедил, че има насрещно движение и при прибиране в собствената лента губи управление над автомобила, излиза отдясно извън пътното платно и се блъска в скат. Леко ранени са двамата возещи се в автомобила, оплакващи се от болки в главата. Същите са прегледани в МБАЛ гр. Сандански и са освободени за домашно лечение без опасност за живота.

- На същата дата, около 17:50 часа на ПП1 Е-79 срещу бензиностанция „ЕКО“ гр. Кресна, А.Х. (57 г.) от гр. Благоевград, управлявайки лек автомобил „Хонда ФРВ“, губи управление над автомобила, навлиза в насрещната пътна лента, излиза вляво от пътя  и се блъска в дърво. Ранени са водачът на автомобила – със счупен прешлен на гръбначния стълб и натъртвания в областта на гърдите и возещата се до него жена, която е със счупени две ребра  и глезен. Настанени са в ортопедично отделение на МБАЛ гр. Благоевград, без опасност за живота.

Добавете Вашия коментар

TOP