126 делегати „бетонираха“ Д. Атанасов на лидерския пост в АБВ - Петрич

18 Април 2016 | 22:47
0 коментара
Общество
126 делегати  бетонираха  Д. Атанасов на лидерския пост в АБВ - Петрич

Димитър Атанасов бе преизбран за председател на общинската структура на Политическа партия АБВ в община Петрич. Друго предложение не бе направено. Това стана вчера на провелата се отчетно-изборна общинска конференция. От 126 излъчени делегати присъстваха 109.

Избран бе и общински съвет на АБВ от 13 членове. Това са Димитър Атанасов, адвокат Мария Кондова, Мартин Божиков, Матей Йочев, Красимир Чаушев, Стоян Димитров, Димитър Димитров, Сотир Тодоров, Спас Димитров, Сашко Ичконов, Величка Илиева, Костадин Стойчев и Славка Стоилова.

Делегатите избраха и общински контролен съвет начело с Мирослав Андонов и членове Елена Шайкова и Георги Танчев.

Конференцията избра и Граждански съвет към структурата на АБВ в община Петрич. За председател на гражданския съвет бе избран Димитър Чучулигов, федерацията на женския клуб към АБВ в общината пък оглави адвокат Мария Кондова.

За председател на младежката организация на АБВ бе избран Мартин Божиков, който работи като мениджър в търговска компания. За членове на националния съвет на АБВ бяха номинирани Димитър Атанасов, адвокат Мария Кондова и Димитър Чучулигов.

Делегатите на конференцията гласуваха решение за изключване от партия АБВ на трима свои съпартийци. Първият е Валентин Сотиров от село Беласица. Мотивът е, че на последните местни избори той се е явил като кандидат за кмет на село Беласица от името на БЗНС. Вторият изключен е Свобода Трендафилова от село Първомай с мотива, че е работила за партия ГЕРБ. Третият е Йордан Петров от село Кърналово - за това, че е преминал в редиците на ВМРО три дни преди изборите, въпреки че е бил кандидат за кмет на Кърналово от АБВ.

Петричката конференция прие и предложения за промяна на устава на партията. Те ще бъдат разгледани на националната конференция. Тези членове, които не си плащат членския внос три месеца, се самоизключват от партията, сега срокът е една година. Другото предложение е да се приеме етичен кодекс към АБВ.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP