124 фирми от Дупница ще бъдат освободени от наем за период на извънредното положение

15 Май 2020 | 14:03
0 коментара
Бизнес

124 фирми от Дупница ще бъдат освободени от наем за период на извънредното положение в страната. Това съобщи за Радио „Фокус” – Кюстендил Христо Апостолов, пресаташе на Община Дупница. По думите му броят на фирмите с облекчения ще бъде по-голям, защото проверките продължават. Окончателната справка ще бъде готова до края на месеца.

По предложение на кмета на Общината инж.Методи Чимев от Общинския съвет бе дадено съгласие, търговските обекти, които са в договорни отношения с Общината или общинските дружества да бъдат изцяло освободени, ако са били изрядни платци”, каза Христо Апостолов.

52 са фирмите в директни договорни отношения с Община Дупница, които отговарят на условието, а 72 са тези в ГУМ, които са освободени от 2 месечни наема.

В момента се извършва проверка на 60-те фирми в договорни отношения с „Общински пазари“, за да стане ясна точната бройка на тези, които ще се възползват от мярката за подпомагане на местния дребен и среден бизнес в условията на пандемия.

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС. Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза.

Добавете Вашия коментар

TOP