12 са новите случаи на коронавирус за миналата седмица в Благоевградско

30 Юни 2020 | 13:11
0 коментара
Общество

12 са новорегистрираните лица с COVID-19 за изминалата седмица в област Благоевград, а излекуваните са 5 – съобщи за Радио Благоевград д-р Веселка Мончева, директор на Дирекция „Надзор на заразните болести“ в Регионалната здравна инспекция Благоевград. Така към 28 юни потвърдените положителни случаи на коронавирус в областта са общо 185. Хоспитализираните лица в инфекциозните отделения са 10, двама са на интензивно лечение, но състоянието им се подобрява. Сред заразените няма медицински персонал, както и деца и младежи до 18 години.

На граничните контролно-пропускателни пунктове на територията на областта, здравните инспектори на РЗИ Благоевград са приели и проверили 12 068 декларации на влизащи в страната граждани и са издали 6 броя предписания за задължителна карантина.

През периода 22 – 28 юни са взети общо 131 проби PCR проби. От тях 45 са на персонал в заведения за социални услуги в селата Петрово и Вълково, 86 са на контактни лица и контролни проби за изследване на потвърдени случаи. „За щастие всички тези проби са отрицателни, но това не бива да ни успокоява“ – уточни д-р Мончева, която не пропусна да припомни, че е необходимо всеки да проявява голяма лична отговорност, изразяваща се в 3-те Д – дезинфекция, дистанция и дисциплина./БНР/

Добавете Вашия коментар

TOP