106 години свобода в Разлог

11 Октомври 2018 | 11:11
1 коментара
Култура

Град Разлог празнува днес свободата си. Празничният ден започна с отслужването на тържествена света литургия в 09,00 часа църквата „Свето Благовещение”. Ритуалът по вдигане на знамената и полагането на венци и цветя пред паметника на Васил Левски ще започне в 10,30 часа.

Художествено-музикалната програма под надслов „Срещи на мегдана” е от 17,00 часа при павилиончето „Двете залепени” в центъра на града. Там ще бъде открита картина, наречена „Среща”която ще докаже, че Разлог е разител на традициите. На сцената ще се изявят местни творци и самодейци, които ще разкажат за символиката на това емблематично за разложани място.

Празничният концерт е с начало 18,00 часа, като в него ще участват изпълнителите Янко Неделчев, сестрите Мария и Магдалена Филатови, Христо Косашки. Талантът си ще покажат Танцова формация „Накит”, Танцова двойка „Импулс” и Танцов клуб „Пирински наниз”. Вечерта ще завърши с празнична заря.

Добавени коментари

Гербчев публикува:
15 Октомври 2018 | 12:48
Писмо до Премиера Г-н Борисов, с цялото ми уважение към Вас (възпитан съм да уважавам по-възрастни от мен) умолявам ви - съберете се всички 240 умни депутатски глави и напуснете страната! Откраднали сте достатъчно!!! По-лесно е да се простим с 240-те души, които обричат българина да работи за заплата от 510 лв. Ако свалите прекалено високо вдигнатата Ви глава и прочетете тези редове ще разберете какво става извън градината с магнолиите! Знаете ли как се почуствах когато чух майка да отказва да купи антибиотик за детето си, защото нямаше 12 лева?!? Знаете ли как се почуствах когато баба ми с треперещи ръце ми подава спестени от последните 6 месеца пенсии - 20 лв ?!? Знаете ли как се почуствах когато пазарувайки в един голям магазин пенсионер изброи 1 лв. в жълти стотинки за да си купи 1 хляб (бях зад него на касата и платих тези скромни за Вас 1 лв., а ГОСПОДИНА се обърна към мен и ме попита защо го правя?! Защото така правим хората, които ПРОМЕНЯМЕ НЕЩАТА - СЕГА и ВЕДНАГА !!! Знаете ли,че когато се опитах да помогна на възрастен човек да пресече натоварен булевард той подскочи сякаш искам да го ограбя ?!? Знаете ли ?! - НЕ! Да поговорим за другите проблеми в държавата. Защо когато трябваше да се подлагам на операции, лекарите ми казваха, да доплатя 3 800 лв. Странно – винаги аз плащам! Още по-странно – плащам по-голям процент въпреки непрекъснатите ми здравни осигуровки. За сравнение – баща ми лежа 1 седмица в френска болница след прекаран алергичен шок и ми поискаха само подпис! Знаете ли тези неща, г-н Борисов ? Знаете ли г-н Борисов, ОМРЪЗНА МИ ! Омръзнахте ми Вие, омръзнаха ми оправданията, омръзнаха ми физиономиите Ви. Знаете ли, ... май е време да Ви Благодаря г-н Борисов! За това,че всички вие, ВСИЧКИ ВИЕ в последните 25 години освен да ни подтиквате да бягаме в чужбина не направихте нищо, с което да ни задържите. Congratulation Mr Borissov , както бихте искали да чуете. Благодарение на Вас, в последната 1 година над 40 мои приятели с възраст от 20 до 30 години, хора с образование, хора с бъдеще отлетяха. Congratulations Mr Borisov,твърде лесно се управлява гладен и прост народ. Лесно се печелят избори с купуване на гласове! Congratulation Mr Borisov, Вие убихте Виктория Маринова и си осигурихте медиен комфорт, но загубихте МЕН!!! Всеки ден губите хора като мен!!! Искрено се надявам да не се чувствате сам с Вашите магнолии... Благодаря Ви, за стимула, който ми давате, за желанието да се събудя утре по-силен и по-мотивиран за да се махна от тук.Тази държава остава за ВАС! P.S. Да ве нема от тука гейове смешници барабар с оне дека срича, мама ви продажна дееба!

Добавете Вашия коментар

TOP