10 съвета за разбито сърце

09 Февруари 2017 | 07:59
0 коментара
Любопитно

Всички сме преминавали през нея и в най-добрия случай раздялата е една трудна ситуация. В повечето случаи обаче ни се струва като краят на света.

Как да се справим с момента, в който сърцето ни боли и болката е почти физическа?

Ето няколко съвета, които могат да ни помогнат в този тежък период.

1. Няма да можете да мислите ясно няколко дни или дори седмици. Този вид депресия може да ви накара да се изолирате или да правите неща, които не са добри за вас. Ако сте имали някаква рутина преди раздялата, придържайте се към нея. Ако не сте имали, създайте си.

2. Не е нужно да преминавате през това сами.

Имате приятели и роднини, а ако никой не е около вас, отидете при професионалист. Внимавайте да не се облягате твърде силно на хората около вас, приятелите ще се изпарят, ако тъгата ви продължи прекалено дълго.

3. Дайте воля на чувствата си. Ако имате нужда да плачете, направете го. Ако се чувствате наранен, опитайте да пишете за чувствата си. Това е чудесен начин да се измъкнете от мрачните мисли и ще ви помогне да излекувате сърцето си.

4. Черпете сили откъдето можете.

Ако имате нужда да излеете малко гняв, това е напълно нормално. Понякога трябва да признаем, че нещо не работи, за да можем да се чувстваме добре там, където се намираме в момента.

5. Ако бившият ви партньор се е отнасял зле с вас, нека това е една от причините ви да продължите напред. Не заслужавате да бъдете обиждани или подценявани от когото и да било, никога.

6. Да си зарязан е ужасно. Но трябва да запомним, че отхвърлянето е защита. Позволете на тази истина да стигне до вас и тя ще ви излекува. Ако се замислите, ще намерите доста причини защо тази връзка не е била това, от което имате нужда.

7. За някои помага ходенето отново по срещи.

Други пък имат нужда от известно време, преди дори да си помислят за нова връзка. Можете да откриете себе си между тези две крайности. Балансът е от изключително значение. Не искате да прибързате, но и не искате прекалено дълго да сте сами.

8. Лекуването на разбито сърце изисква време, но ако сте били сами в продължение много месеци или дори години, трябва да потърсите медицинска помощ, за да се върнете към нормалния начин на живот.

9. Знайте, че ще срещнете любовта отново (дори и да не искате).

Ако сте обичащ човек и искате да споделите сърцето си с достоен партньор, дръжте този образ в ума си. Това ще ви помогне желанието ви да се сбъдне.

10. Някои от най-добрите произведения на изкуството са били създадени в същата ситуация, в която сте сега и вие. Сърцето ви може и да е разбито, но останалата част от вас работи добре. Понякога душевната болка помага да открием отговори, които правят живота ни по-добър.

В крайна сметка най-важното е никога да не забравяте, че сърцето ви все пак е цяло и рано или късно ще срещнете своята родна душа.

Vesti.bg

Добавете Вашия коментар

TOP