10 области с предупреждение за силни пориви на вятъра, температурите падат

30 Октомври 2020 | 07:24
0 коментара
Общество

Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°.

Валежите ще спират, а облачността от запад ще започне да намалява, но над Източна България през целия ден ще се задържи облачно, с превалявания от дъжд.

Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. Предупреждение за опасно силни пориви, със скорост до около 80 км/ч, е в сила в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Пазарджик и Пловдив.

По Черноморието ще бъде предимно облачно с превалявания от дъжд. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-северозапад.

В планините ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, над 1800-2000 метра - от сняг. В следобедните часове над масивите от Западна и Централна България ще има по-значителни разкъсвания и намаления на облачността. Ще духа силен северозападен вятър.

В събота ще остане ветровито, със слаби превалявания, на повече места в Източна България. Максималните температури ще са между 12° и 17°. В неделя вятърът ще отслабне, а облачността ще се разкъса, най-късно в югозападните райони, където на отделни места е възможно да превали. В понеделник ще преобладава слънчево време. Ще бъде и малко по-топло.

 

Източник БНТ

Добавете Вашия коментар

TOP