10 души с обвинения за нелегално производство на “марков” тютюн

14 Юни 2019 | 17:21
0 коментара
Криминално

Спецпрокуратурата повдигна обвинение на 10 души за участие в организирана престъпна група за производство, съхранение и разпространение на нарязан тютюн без необходимия акциз за това.

Те бяха задържани в сряда при операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в София, Благоевград, Русе и Сливен. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Според събраните до момента доказателства групата е действала от началото на 2017 година.  Участниците са се занимавали с нелегално производство на тютюн за пушение и разпространението му на крайни клиенти в цялата страна. За целта са организирали три нелегални цеха с машини и съоръжения за обработка – омекотяване и ароматизиране на изделието, както и за нарязването и опаковането му. Там е бил произвеждан средно по 1 тон тютюн за пушене седмично.

Част от обвинените са задържани в момент на производство на нелегалната стока. Готовата продукция е била разпространявана в разфасовки по 1 кг – в пластмасови прозрачни кофички с надписи,  съдържащи имената на известни марки цигари. По време на операцията по неутрализиране на групата са претърсени десетки адреси и автомобили. Иззети са над 360 кг готов за употреба продукт, както и неголямо количество наркотични вещества.

7 от обвинените са задържани за до 72 часа. Спецпрокуратурата е внесла в Специализирания наказателен съд искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

Добавете Вашия коментар

TOP