10 души с белезници за ало измами за над 300 000 лева във Ветово

09 Октомври 2019 | 15:05
0 коментара
Криминално

Десет души са задържани при спецакция срещу организирана група за телефонни измами във Ветово, съобщи зам-главният прокурор Иван Гешев, който пристигна на място в града.

Те са арестувани за шест престъпления, извършени в периода декември 2018 – август 2019 г., за сумата от над 300 000 хил. лв.

“Към момента има доказателства за 6 случая на извършени конкретни телефонни измами. Трудно е да се каже какъв е реалният период на функциониране на тази престъпна група. Ветово е един от центровете на хора, които се занимават с тази престъпна дейност”, посочи Гешев.

При акцията във Ветово са намерени и 400 грама тротил, което е количество колкото да срути 2-3 къщи, оръжие, СИМ карти и телефони. Сред задържаните са Петър Първанов и Христо Пожарникаря, които са известни на полицията и от други изследвания за телефонната мафия. 

Осем от задържаните са били заловени на територията на град Ветово, а останалите двама са от други населени места в България.

Гешев посочи, че това е третият случай през последните шест месеца срещу подобен вид престъпни групи.

Спецпрокуратурата и жандармерията блокираха град Ветово в 6 часа тази сутрин. Атакувани бяха няколко къщи във Ветово, за които има информация, че са свързани с телефонната мафия. Бяха репатрирани два автомобила – 1 луксозен и 1 друг по-малък автомобил, с които са извършвани вероятно престъпленията. Изнесени са в посока Русе.

Претърсването продължава, все още има жандармерия в къщите, в които са атакувани. За последната година телефонната мафия е присвоила над 8 млн. лв. само за една година, а последният драстичен случай е от град Русе. Преди няколко дни жена на над 70-годишна възраст изхвърли 30 000 евро от терасата си.

Добавете Вашия коментар

TOP