10 души остават за лечение след тежката катастрофа на АМ "Струма"

06 Февруари 2019 | 13:21
0 коментара
Общество

Късно снощи беше отворен за движение участъка от магистрала "Струма", където стана тежка верижна катастрофа с 30 автомобила.

При инцидента мъж загина, а други 13 бяха тежко ранени.

Към момента 10 души остават за лечение в болницата в Сандански, като един е с опасност за живота. Най-вероятната причина за инцидента е гъстата мъгла в района. Повечето пострадали в катастрофата вече са в стабилно състояние, но са с тежки травми. Трима от тях продължават лечение в болница в Благоевград.

Д-р Димитър Кръстев, анестезиолог:

"Мъж и жена в стабилно общо състояние - с коремни и гръдни травми и една възрастна жена с фрактура на долни крайници, която е приета в ортопедия".

Продължава работата на следователите за установяване обстоятелствата довели до тежката катастрофа. Според специалисти освен гъстата мъгла, причина за пътния инцидент трябва да се търси и в шофьорите.

Александър Цацев, председател на СБА Благоевград:

"Винаги, когато се управлява автомобила, независимо при какви условия, водачите са длъжни да се съобразяват най-вече с атмосферните условия и попадайки в намалена видимост независимо дали ще бъде гъста мъгла, дали ще бъде задименост, запрашеност, трябва скоростта да се намали за да може да се реагира адекватно на ситуацията. И най-вече трябва да се спазва едно правило - скоростта трябва да бъде такава, че да можем да спрем на половината от пътя, който виждаме".

В новоизградения участък от магистрала "Струма", където стана катастрофата при село Дамяница, има поставени електронни информационни табла, които обаче не дават информация за мъгла.

Александър Цацев, председател на СБА Благоевград:

"Мъглата може да е в един участък от 20-30 метра и в следващ участък пътя да е чист, видимостта да е добра, така че няма сигнализация, която да се предупреждава".

Предстои през следващите дни прокуратурата да установи причините за тежкия пътен инцидент.

Добавете Вашия коментар

TOP