10 000 лв глоба и три години зад решетките за Владимир Краузе от Банско, произвеждал наркотици в дома си

01 Ноември 2017 | 17:53
1 коментара
Криминално

Окръжна прокуратура Благоевград наложи 10 000 лв. глоба и три години „лишаване от свобода“ за банският зет Владимир Краузе за произвеждане на наркотици в дома му.

Подсъдимият Краузе в апартамент в гр. Банско, в гаражно помещение и лек автомобил „Мeрцедес GL 450“, без надлежно разрешително, произвел и държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – амфетамин.

Общото нето тегло на откритата дрога, във вид на прахообразно вещество и таблетки, възлиза на 4229,75 грама, с различно процентно съдържание на активно действащ компонент.В нарушение на Закона за наркотичните вещества и прекурсорите, Владимир Краузе  държал химични съединения – фенил 2-нитропен, за получаване на амфетаминбаза.

Течностите били разпределени в бидони – четири със съдържание на бензалдехид и седем – с нитроетан.

Стойността на всички наркотични вещества е в особено големи размери – 126 892,50 лева, а на материалите за тяхното производство – 17 131,40 лева.

Освен това в лек автомобил подсъдимият К. незаконно държал късоцевно огнестрелно оръжие марка „Астра“ и боеприпаси – осем бойни патрона.

За извършените от него престъпления подсъдимият Владимир Краузе  ще изтърпи наказание от три години „лишаване от свобода“ и ще заплати глоба в размер на 10 000 лева. 

Добавени коментари

Попов публикува:
02 Ноември 2017 | 10:12
Господин Русков, вие сте наред да си получите заслуженото ти и тоя Разложенин който идва да ви разкарва пратките!

Добавете Вашия коментар

TOP