За 13 177 504.12 лв. стартира ремонтът на площада в Благоевград

08 Януари 2018 | 14:18
5 коментара
Бизнес

Стартира същинският ремонт на площада в Благоевград.

Днес багер и работници влязоха при фонтана в подлеза на централния площад и започнаха да отстраняват старите плочки. Припомняме, че първа копка на мащабният проект бе направена на 19 октомври 2017 година, но досега по площад „Георги Измирлиев“ не бе работено, за да не се пречи на коледно-новогодишните празненства.

Ремонтът на площада е част от мащабен проект на обща стойност 13 177 504.12 лв., който включва няколко дейнсти, а именно:

„Обновяване и облагородяване на площад „Георги Измирлиев – Македончето“, реконструкция на площадното, подплощадното пространство и фонтаните, художествено осветление в централна градска част между сградите на Общинска администрация – Благоевград, Драматичен театър „Никола Вапцаров“, Регионална здравна инспекция, сградата на Американски университет в България и хотел „Ален мак“.

Благоустрояване на ул. „Марица” в участъка от бул. „Св. Димитър Солунски” до ул. „Иван Михайлов“;

Изграждане на велосипедна алея, свързваща бул. „Св. Димитър Солунски” с ул. „Даме Груев”, бул. „Васил Левски”, бул. „Св. Св. Кирил и Методий” – до хотел „Ален мак” и от ул. „Марица” до ул. „Иван Михайлов“;

Благоустрояване на IV-ти микрорайон в Благоевград, включително рехабилитация и реконструкция на улици, енергоспестяващо улично осветление и озеленяване в района на ул. „Ветрен” до ЮЗУ „Неофит Рилски”.

Благоустроени ще бъдат шест улици, които са на земна основа (без настилка и без тротоари), а именно: ул. „Ветрен”, ул. „Роден край”, ул. „Черно море”, ул. „Съединение”, ул. „Независимост” и ул. „Руен”.

Добавени коментари

Ужас! публикува:
09 Януари 2018 | 07:47
Никой ли в този град не вижда какво се случва??? СРАМ за медиите! И за всички нас! Ще издържат ли тези плочки 30 години? Харесва ли ви как изглежда алеята пред банята? Вместо върху педя бетон, който една седмица не можаха да изкъртят, положиха да си "легнат" кротко най-долно качество павенца върху четири пръста пясък, без фуги, криви и неравни, та да се спъват децата. И една година не им давам! Това са пари за нас, хората на този град, но не ви пука, че се разходват без мисъл за бъдещето! Е, Камбитов никога не е бил Причкапов и няма да бъде запомнен с друго, освен със зарята и концертчетата... Дай й сеир на раята...
Даниел Кацарски публикува:
08 Януари 2018 | 21:34
Нема Проблем догодина ще почнем да метем новите плочки .....
Благоевград публикува:
08 Януари 2018 | 19:00
Възложител: Община Благоевград представлявана от Атанас Качбитов Изпълнител: Обединение между “Стилстрой-м” ЕООД на Михаил Камбитов и Кенеди Сами си правете изводите има ли шуробаджанащина или не
питане публикува:
08 Януари 2018 | 18:37
След ремонта ще издържи ли 30 години?Защото тези плочки издържаха!А по тях трамбоват денонощно инкасо коли, кенеди, биострой...тузове,театрали, фестивали...Кой дава толкова години гаранция? Или...никой?
Граждани публикува:
08 Януари 2018 | 17:41
Кой спечели обществената поръчка за 13 млн.лв.? Коя е строителната фирма, която ще прави ремонта за 13 млн.лв.?

Добавете Вашия коментар

TOP