Утре ще е предимно облачно с максимални температури между 17° и 22°

09 Ноември 2019 | 21:45
0 коментара
Общество

Утре ще е предимно облачно с максимални температури между 17° и 22°. Това съобщи дежурният синоптик Виктория Клещанова от Националния институт по метеорология и хидрология. През нощта облачността от запад ще се увеличава и вплътнява. Ще духа слаб, в Източна България и планинските райони – до умерен юг-югоизточен вятър. Минималните температури ще са между 7° и 12°, в София около 6°.
Утре ще е предимно облачно. На места в Западна и Централна България ще превали дъжд, а в планините над 2000 м - сняг. Ще духа слаб, в Източна България и планинските райони – до умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат между 17° и 22°, а в северозападните райони и по-високите полета на Западна България - между 13° и 18°, в София около 14°.
Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 19°-22°. Температурата на морската вода е 18°, по-ниска е на север от н. Калиакра. Вълнението на морето ще е около 2 бала.
Над планините ще е предимно облачно, с валежи от дъжд, над 2000 м - от сняг. Ще духа до умерен, по високите и открити части силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 11°, на 2000 метра - около 4°.
Атмосферното налягане ще се понижи и ще бъде по-ниско от средното за месеца.
През нощта срещу понеделник вятърът временно ще стане северозападен, но през деня отново ще се ориентира от югоизток. Облачността ще се разкъса и ще намалее. Преобладаващите температури ще са: максимални - между 16° и 21°, минимални - между 6° и 11°. Във вторник облачността ще бъде разкъсана, в повечето райони - значителна, предимно висока и средна. Вятърът ще е от югоизток, в повечето райони - умерен. В сряда на места в Западна и Южна България ще има превалявания от дъжд, в североизточните райони ще е почти без валежи, ще има и разкъсвания и намаления на облачността. Вятърът от югоизток ще се усили още. Минималните температури ще се повишат.

Добавете Вашия коментар

TOP