Стартират номинациите за Голямата награда за разследваща журналистика „Радостина Константинова”

10 Март 2016 | 14:58
0 коментара
Общество
Стартират номинациите за Голямата награда за разследваща журналистика  Радостина Константинова”

Фондация „Радостина Константинова” стартира номинациите си за носител на Голямата награда за разследваща журналистика - 2016. Очакваме предложения за номинации от всички колеги от печатните и електронни медии.

 

Номинираните кандидати ще се оценяват по публикувано разследване в печатни издания, създаден документален филм, излъчен репортаж или радио предаване на разследваща тема за периода от май 2015 г. до април 2016 г.  Те трябва да отговарят на следните критерии – вярност към фактите, ефект и пълнота на разследването, обществена значимост.

Годишните награди ще бъдат връчени на официална церемония през  май 2016 г. Победителят ще получи плакет, изработен от Георги Чапкънов, и парична награда в размер на 3 000 лева. Журито може да присъди и поощрителни награди в размер на 500 лв.

 

Очакваме вашите предложения най-късно до 30 април 2016 г. на следните е-mail адреси:

[email protected]  

[email protected]   

[email protected]

 

Първият носител на Голямата награда  за разследваща журналистика „Радостина Константинова” за 2012 г. бе журналистът Иван Георгиев от бТВ.

 

Таня Петрова и Ивет Миткова от в-к „Сега” станаха носителите на Голямата награда за 2013 г.

 

През 2014 година Фондацията връчи голямата си награда за разследваща журналистика на Росен Цветков от бТВ.

 

Марин Николов от Нова телевизия е носителят на Голямата награда за разследваща журналистика „Радостина Константинова" за 2015 година.

 

Фондация „Радостина Константинова” е създадена на 11 май 2011 г. от близки и колеги на емблематичната журналистка – една от основателите на Пресгрупа „168 часа” и вестниците „168 часа“, „24 часа“, „Монитор“ и „Политика“. Организацията е отворена за всички, които желаят да подкрепят каузата на Радостина за честна, обективна и свободна журналистика в България.

 

Основната цел на Фондацията е да насърчава обективната журналистика в България като подпомага колеги от всички медии. Освен годишна награда, с която се отличават млади репортери за разследваща публикация, репортаж или радио и телевизионно предаване, неправителствената организация осигурява стажове в международни печатни медии и годишни стипендии на студенти от Факултета по журналистика и масова комуникация при СУ „Св. Климент Охридски”.

Добавете Вашия коментар

TOP