СКАНДАЛНО! Шефката на 1-ви ТЕЛК - Благоевград д-р Дюлгерова живее 5 години незаконно в дома за стари хора...

14 Май 2020 | 12:05
12 коментара
Общество

Шефката на 1-ви ТЕЛК състав в Благоевград д-р Дюлгерова живее 5 години незаконно в Дома за стари хора в Благоевградския кв.Струмско. Пожарът, който вдигна под тревога институциите на 11 май разкри редица нарушения в дома за стари хора "Св.Петка" в Благоевград. 

Припомняме, че възрастните хора бяха евакуирани при огнената стихия от обслужващия персонал, доброволци и пожарникари преди обяд, но вечерта при настаняване обратно в стаите е установено, че външен човек използва услугата на социалното министерство. Източник на Pirinsko.com, който поиска анонимност сподели, че въпросната д-р Дюлгерова живее незаконно в дома за стари хора вече 4-5 години. Първоначално се е настанила в дома с протекциите на екипа Камбитов и облагодетелствана от социалните експерти в община Благоевград Милена Донева и Маргарита Бербатова. В началото живеела в стаята на своите родители, като е спала на походно легло. В последствие, когато баща й е починал се преместила да спи на неговото легло, и така до вчера.

"В стаята трудно можеш да влезеш, там е пълно с кашони дрехи, обувки и най-различни опаковки във вид на подаръци", допълни източникът поискал анонимност. Персоналът е правил многократен опит да изгони д-р Дюлгерова от социалното жилище, но безуспешен заради протекциите на екипа Камбитов. 1. Вчера в късния следобяд при проверка на потребителите в сградата е установено нарушението, което е подкрепено и от обслужващия персонал. Д-р Дюлгерова е изведена от сградата на дома заедно с майка си, и към момента обитава къща в село Бараково. 2. Скандалното е, кой разреши на външен човек да посещава Дома за възрастни хора при положение, че на 9 май беше установен инфектиран потребител, мъж на 78 години с COVID-19. Хоспитализация обаче не се е наложила, тъй като той нямал симптоми. Мъжът е върнат в Дома и е настанен в специален изолатор. От тогава кризисният общински щаб подложи социалното жилище под карантина, като бяха взети всички епидемиологични мерки. Но явно разпоредбите не важът за д-р Дюлгерова.

Д-р Елена Дюлгерова е председател на Първи ТЕЛК състав в МБАЛ-Благоевград. Възможно е да е злоупотребила със служебното положение, за да не бъде безпокоявана в най-модерната социална сграда на областния център.

Пожара предизвика цялостна проверка на работата в дома, където живеят близо 80 човека.

Другото фрапиращо нарушение е, кой нареди на обслужващия персонал да настани най-трудноподвижните хора на третия етаж. Експерти коментират, че при извънредна обстановка за евакулация е забранено да се използва асансьор, което означава, че трудноподвижните потребители трябва да бъдат настанени на първия етаж в сградата, а не на третия, както в случая създаде допълнителна паника в социалното жилище.

Под ръководството на Районна прокуратура – Благоевград се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 331, ал. 1 от Наказателния кодекс. То е започнало с оглед на местопроизшествие, извършен след сигнал за пожар в сградата на „Дом за възрастни“ на ул. „Освобождение“ в Благоевград. Към настоящия момент е установено, че вследствие на пожара, възникнал поради късо съединение на електрическа мрежа в сградата, са изгорели стая 311 и коридорно помещение на трети етаж. Пострадал е седемдесет и седем годишен мъж от гр. Братановци, получил изгаряния в областта на лицето. Той е без опасност за живота и след преглед в Центъра за спешна медицинска помощ в града е бил освободен. Разследващите посочват като най-вероятната причина за възникване на пожара – неизправно зарядно устройство за телефон.

Защо, Камбитов, Шопова, Донева и Бербатова са позволили на д-р Дюлгерова да живее незаконно 5 години? 

Кой ще поеме отговорността за 5 годишния престой на д-р Дюлгерова в старческия дом в благоевградския кв.Струмско?

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Добавени коментари

Донева публикува:
20 Юни 2020 | 13:38
Донева още е на работа.
Леле публикува:
17 Май 2020 | 21:13
И още са на работа , шефките от общината. И това се.случва по време на карантина. С възрастни хора.
Леле публикува:
17 Май 2020 | 20:28
Триете ми коментари.
Струмско публикува:
16 Май 2020 | 22:56
щом Бриндо връти главите на неко.Така ке яе
Потребител публикува:
15 Май 2020 | 20:17
Всички по веригата, заедно с шефката на дома. Къде е била през тези години и не е предприела мерки? Или и тя е замазвала...
Таня публикува:
15 Май 2020 | 12:45
Браво за статията! Трябва да се потърси наказателна отговорност на Камбитовото крадливо управление през изминалите 8г. За пътуванията от нашия джоб на цялата администрация, както и за скъпите електронни техники на двете жаби Шопова и Методиева. То бива наглост, ама това тяхното беше прекалено!
Общината публикува:
15 Май 2020 | 09:12
Кажи честно!!!Тази кикимора, която се чукаше само с някакви началници, каквито и да са, е живяла в дома като мишка! Ужас! А, кой и е позволил ПЕТ години? Камбитов и неговата метреса Христинка, заедно с Антония, която правно ги обслужваше, и не само правно, сега си харчат откраднатите милиони от нас, като данъкоплатци...Това не може да се случи без чадъра от Камбитов и Шоповица! Няма по НАГЛИ от герберастите!
Там да си стои в Бараково публикува:
14 Май 2020 | 22:04
Милата женица
????? публикува:
14 Май 2020 | 19:48
Знаете ли господа струмси багабонти, не спряхте да плюете по управлението Камбитов, но не замествайте невинни хора и служители. Затова ли бяхте там по време на пожара и на следващия ден , виждахме как два дни сновехте покрай дома и правихте интриги, че търсих те сензация и лъжете като цигани че вие сте изнесли хората, па и днеска тестове сте си правили . Заразени сте, да знаете . Не ви гледахме как бягате като попарени от старите хора , ама търсете медиите да ви снимат , кой съм аз- супермен. Смешници долни , за пари винаги сте се продавали и сега кризата ви е ударила.
д-р Ох Боли публикува:
14 Май 2020 | 17:23
Трябва всички по веригата, изброени по-горе, да заминават на съд и от там - в кауша при бай Ставри да ги правят на булки, че да не помислят повече за далавери!
Гражданин публикува:
14 Май 2020 | 12:49
А прокуратурата къде е питам? Тази д-р Дюлгерова е най - корумпирания човек в тази болница, всеки, който отиде там трябва да плати личната такса от 1000 лева, за да може да си вземе пенсията.... СРАМОТА! И на всичкото отгоре отива да живее в дом!!! Просто няма такава държава! Докато държат хора, като тази в здравната система, няма да има здравеопазване! Призовавам прокуратурата да си влезе в ролята, и не тази в Благоевград, защото всички знаем кои са и роднини на тази, там трябва да направи визита главния прокурор, за да се махне тази срамна и порочна практика на изнудване на бедните, болни хора!
оставка публикува:
14 Май 2020 | 12:21
Ами сега кой требе да си подаде оставката? Кой?

Добавете Вашия коментар

TOP