Росен Николов бе избран за председател на областната организация на АБВ за област Благоевград

30 Април 2018 | 13:51
0 коментара
Общество

Росен Николов бе избран за председател на областната организация на АБВ за Благоевград. До момента той бе временно изпълняващ длъжността. На областната конференция, издигнала и одобрила кандидатурата му, присъстваха около 40 делегата от общинските структури на политическата сила в региона. На заседанието бе и лидерът на АБВ  Константин Проданов.

Веднага след избирането му Росен Николов заяви, че ще работи за реализирането на  политиките на АБВ, както на регионално, така и на национално равнище. Той изрази увереност, че партията ще бъде част от състава на следващото Народно събрание и посочи, че ще работи активно за постигане на добри резултати и на европейските и местни избори догодина.

„Симпатизирам на лявата идея. Тя е бъдещето, новият път на България. Искам да събудя желанието на хората, които симпатизират на АБВ, да се борим за възраждане на нацията ни. Ние можем и трябва да дадем алтернатива, нов път за страната ни. Регионът на Благоевград е много специфичен, но аз съм убеден, че тук има много хора, които могат да дадат един нов път, едно ново начало на България“, посочи той.

Думата взе и лидерът на Алтернатива за българско възраждане Константин Проданов. Той постави акцент върху необходимостта от икономическото развитие на регионите, от възраждането и създаването на производства с висока добавена стойност, с активната подкрепа от страна на държавата, които да мотивират хората да останат в България, да създават семействата си тук и тук да отглеждат децата си.

„Благоевград е една от областите, които са най-силно засегнати от негативните демографски тенденции в страната. Те до голяма степен са следствие от тоталното отсъствие на държавата от икономическите процеси през последните тридесет години. В миналото Благоевград е бил населено място и област с достойна за уважение индустрия, която за съжаление бе сведена до услуги и микропроизводства като малки шивашки цехове, произвеждащи на ишлеме, където се работи при робски условия на труд и за мизерни средства. За това използвам случая да призова да престане тази абдикация на държавата от икономическия живот. Самоцелното фаворизиране на няколко финансови параметри като нисък дълг и прочие, не може да е повод за радост, когато виждаме, че огромна част от българите са го докарали до там, че нямат зъби в устата си, когато имате изключително посредствена индустрия, която не произвежда нищо с висока добавена стойност, и когато, според последната статистика от тази седмица, над два милиона българи живеят в тежки материални лишения“, посочи той.

Добавете Вашия коментар

TOP