Ресторантьорът и ОБС съветник М.Бистрин стана собственик на хотел „България” в Банско

23 Март 2018 | 17:40
8 коментара
Бизнес

Общинският съветник Малин Бистрин, собственик на популярния комплекс „Молерите” в Банско, който е и председател на Съюза на туристическия бизнес в града, е купил и хотел „България” в зимния курорт.

Четиризвездният хотел, изграден през миналото десетилетие, не бе подминат от кризата, той премина в ръцете на „СИБанк” и вече 5 години стои затворен.

М. Бистрин е стартирал преговорите с банката и процедурите по продажбата още през юни 2017 г., четири месеца преди да влезе в екипа на министъра на туризма Ангелкова като съветник, а сделката е финализирана чак в края на годината.

Хотел „България” бе построен в бума на строителството. Той е разположен в близост до начална станция на кабинковия лифт в Банско. Разполага с ресторант, лоби бар, дневен бар, конферентна зала, лятна градина с барбекю, фитнес, закрит басейн и джакузи.

Пред репортер на „Струма” Малин Бистрин потвърди за сделката: „Хотел „България” бе притегателно място с най-добро име в миналото. Коментирах намерението си да го купя с екипа ми, те застанаха зад мен.

Това са хора с опит в бранша, истинска банка кадри са. Ще разчитам на тях за разработването на хотела и да възвърнем предишната му слава. Професионално аз от това разбирам – от хотелиерство, и това правя. Реших да разширя бизнеса, а екипът ми адмирира това мое решение.

След няколкомесечни преговори с банката продавач стигнахме до приемливи и за двете страни условия и цена. Прибягнах към кредит, тъй като става въпрос за сериозна сума. Вече започнах ремонт на хотел „България”, ще запазя името му, защото смятам, че е емблема в Банско. До есента ремонтът трябва да е приключил”, заяви М. Бистрин.

Неговият съвет към банките, собственици на хотели, къщи за гости и други имоти в Банско, е да ги сложат на тезгяха, за да се стигне до сделки, да не са като „призрачни” сгради, а да посрещат гости в зимния ни курорт.

Струма

Добавени коментари

Вики публикува:
24 Март 2018 | 19:38
Мърши безподобни,женчовци без нищо мъжо в тях!
Банско публикува:
24 Март 2018 | 17:08
Та то и в Молерите се продават наркотици,и кмета знае и началника на полицията също,ама нема значение карай да върви.Тия боклуци съсипаха Банско!
Банскалия публикува:
24 Март 2018 | 13:54
Малин се разраства в бизнеса си а синът му Иван в наркотиците......
Xaxa публикува:
24 Март 2018 | 12:57
Ama vs se znae dosta sgradi i imoti se iskypuvat ot Kmeta s postaveni litsa
Mnogo публикува:
24 Март 2018 | 12:54
Много кражби тия Банскали много прости бе
Венци публикува:
24 Март 2018 | 09:48
Боклуци крадливи!
Zoro публикува:
24 Март 2018 | 09:30
Bravo na Banskalii! Mnogo ste prosti! Dadohte na toq curvul sums ti pari v rucete. Strashen e profesionalist da znaete...za tova ekipa mu izbqga v nachaloto na sezona. celiq mu personal se mahna, zashtoto e strahoten shef ... posle sus zaplahi gi vurna... smenete si kmeta... ot nego samo dalaveri... samo sa tva si govorqt dvamata... pitaite gi kolko mesta kupiha pri Pescherite i s kakvi pari... nikoi ne e kral taka v bansko, kato tezi dvamata.
Гошо публикува:
23 Март 2018 | 19:56
Заедно са с кмета на град Банско Икономовия крадец.Даже хотел България е само на Икономов,но нарочно бута тоя палячо напред,изпипана схема на дедесаря боклук!Трябва да се накаже тоя нагъл и гаден крадец!Да няма споразумения повече с тоя лилипут!Затвор и пак затвор!!!!!

Добавете Вашия коментар

TOP