Наградиха победителите в ученическия конкурс „Свободата на България“

06 Март 2018 | 18:52
0 коментара
Култура

105 ученици се включиха в конкурса на Регионалния исторически музей Благоевград „Свободата на България“, посветен на 140 годишнината от руско-турската освободителна война.

Участниците са от различни училища не само от Благоевград, но и от село Слащен, от Разлог, от село Баня и един победител имаме от град София.

9 първи награди в различните възрастови групи (от 1-ви до 9-ти клас) бяха връчени днес.

„Изключително разнообразни теми предложиха децата, използвали са исторически персонажи, исторически обекти, но също хубавото е и това че са вложили някои дечица и въображение, и са представили свободата по своя представа и преценка“, каза Елена Чалгънова, уредник в Регионален исторически музей Благоевград.

„Всички, които са участници не само победителите ще получат грамота и подаръчни комплекти, по този начин РИМ Благоевград иска да отдаде своето уважение към всяко едно детенце, което е положило труд и енергия за да нарисува рисунката си“, допълни Чалгънова. Тя изтъкна още, че рисунките показват, че децата са запознати с темата с която се представят и това е радостното, тъй като те показват своето отношение към събитието, което трябва да представят.

В тържественото награждаване участваха фолклорна група „Веселина” и ученици от ХІ ОУ „Христо Ботев”, които показаха възстановка посветена на Освободителната война.

Снимка - "Фокус" Пирин

Добавете Вашия коментар

TOP