Доц. д-р Валентин Василев е новият омбудсман на община Благоевград

30 Март 2018 | 10:55
1 коментара
Политика

Зам.-деканът на ЮЗУ "Неофит Рилски" доц. д-р Валентин Василев е новият омбудсман на община Благоевград.

Това се случи по време на редовна сесия на местните парламентаристи днес.

Валентин Василев бе избран за омбудсман с 38 гласа „за”, 1 „против” и 1 "въздържал”.

Джумалии познават Валентин Василев, като изключително интелигентен и справедлив човек, създал огромно доверие в обществеността, още като зам.-кмет в екипа на Костадин Паскалев.

Той е роден на 07.03.1974 г. в гр. Луковит. Завършил е бакалавърска и магистърска програми по „Публична администрация” в ЮЗУ „Неофит Рилски”, Благоевград. Защитава дисертация на тема „Мотивация и мотивационен потенциал на служителите в териториалната администрация” и става доктор по „Организация и управление извън сферата на материалното производство” през 2006 г.. Научен ръководител на дисертационното му изследване е проф. д.ик.н. Елизабета Вачкова.

Хабилитира се през месец април 2010 г. като „Доцент” в областта на „Управление на човешките ресурси в публичния сектор”.

Професионалния му опит от 2000 г е свързан. с ЮЗУ „Неофит Рилски” в Благоевград и Правно-историческия факултет, където стартира своята професионална кариера като асистент. От ноември 2010 г. е заместник-декан на Правно-историческия факултет в Университета.

Професионалната му кариера в периода от декември 2007 до април 2010 г. е като заместник-кмет по хуманитарните дейности на Община Благоевград.

Научните области в които работи са „Управление на човешките ресурси”, „Публичен мениджмънт”, „Организационно поведение”, „Съвременни мотивационни техники” и други.

Автор на осем учебника и учебни пособия, както и на повече от тридесет публикации във водещи издания у нас и в чужбина.

Специализирал е в областта на управлението на човешките ресурси във Франция, Русия, Полша и Гърция.

Реализирал е успешно проекти в сферата на публичния мениджмънт, управлението на човешките ресурси в рамките на различни национални и европейски програми от 2005 г. до сега.

В. Василев поставя акцент в работата си върху ефективното управление на човешките ресурси в организациите от публичната сфера. Широко застъпена в изследванията му е релацията между публичният мениджмънт и съвременните управленски инструменти като мениджмънт на времето, мениджмънт на талантите, стрес - мениджмънт, управление на проекти, стратегическо управление на човешките ресурси и др.

Носител е на „Почетна грамота” от Съюза на българските учители” през 2010 г. за ефективен диалог и мениджмънт на образователните услуги в гр. Благоевград.

Автор е на три реализирани в практиката стратегически документи в сферата на управлението на човешките ресурси в Общинска администрация Благоевград.

Добавени коментари

$$$$$$ публикува:
31 Март 2018 | 00:22
Кой го бута този некадърник непрекъснато...

Добавете Вашия коментар

TOP