"Цената на бензина е най-малкия проблем" с тези лозунги протича протестът в страната тази вечер

14 Ноември 2018 | 21:27
1 коментара
Общество

За поредна вечер граждани в редица населени места са на протест заради високите цени на горива, високите данъци и поскъпващия непрекъснато живот, както и срещу водените от управляващите политики.

Перничани отново излязоха на протест на пътен възел „Даскалово”. Този път гражданите оставиха автомобилите си и излязоха на протест пеш с трибагреници в ръце. Протестиращите са несъгласни с безобразното, по думите им, управление на държавата, срещу високите цени на горивата, срещу скъпия живот. Участници в протеста заявиха, че днес протестиращите са били спрени от жандармерията на Радомир. Перничани заявиха, че са на мирен протест. Освен скандиранията за "оставка", гражданите на Перник са категорични, че "всеки ден ще е така до победата".

Варненци също отново излязоха на улицата, за да изразят недоволството си не само срещу скъпите горива, но и срещу поскъпващия живот изобщо. Протестиращите граждани се събраха пред катедралния храм в града и огласиха пространството със скандирания „оставка” и „мафия”. Тази вечер протестът е ограничен от полицията на площада пред храма и най-вероятно няма да има блокиране на булеварди и улици.

Недоволни от ниския стандарт на живот излязоха и в Габрово. Хората заявиха, че искат нормален живот. Десетки се събраха и в центъра на Стара Загора. Протестиращите настояват политиците да вземат бързи и адекватни действия и България да изплува от дъното, в което се намира.

Протест имаше и в Шумен, където гражданите затвориха за кратко централен булевард. 

Добавени коментари

Солидарен публикува:
14 Ноември 2018 | 23:08
Разбира се,че "Цената на бензина е най-малкият проблем"! Проблемът идва след това.Повишава се цената на хляба и всички други стоки,които се "пренасят" с бензин.А някой да ми каже кои са тези, които не се пренасят с бензин? Някои пишман-адвокати са решили,че доходите са им по-малки от някой друг и решиха, и измислиха как да си дигнат доходите чрез подигане на гражданската отговорност.На кметовете също им не достига.Те пък ще дигнат данъците на колите /тази година/,догодина-други данъци ще дигнат.Ама поне ще дишаме чист въздух.Ако сме живи.Дървата и кюмюра също замърсяват въздухът.А дали ще останат пари на данъкоплатеца да се огрява с газ?!Ако на някой му останат повече пари сигурно ще остави колата си в морга и току виж яхнал хибриден автомобил.Да,ама друг път.При това положение не знам дали ще му останат пари поне за дървено пардесю Така,че не цената на бензина,а СИСТЕМАТА господа управляващи. СИСТЕМАТА-А-А!!!

Добавете Вашия коментар

TOP