(ВИДЕО) Търговци не можаха да "преметнат" възрастни хора при покупка на агне в Благоевград

04 Април 2018 | 17:42
0 коментара
Общество

Търговци не можаха да "преметнат" възрастни хора при покупка на агне. За по - малко от три часа днес, търговци от Перник и Радомир изкупиха 200 агнета от животинския пазар в Благоевград, видя репортер на Pirinsko.com.

Цената от 6 лв. за килограм буквално настърви купувачите, които доволно коментираха, че на тържищата в Пернишко препродават купените вече агнета за 7 лв. за килограм.

Според разбирачи, именно на тази цена ще се продават агнетата и на благоевградския пазар в събота, когато е последния ден преди  Великден.

Освен търговци, на пазара днес не липсваха и обикновени купувачи, които твърдяха, че предпочитат да си купят агне директно от стопаните вместо от магазина.

"Така съм сигурен,че ще сложим на трапезата прясно месенце и нашенско, а по магазините не знам какво ще ни пробутат-я охладено,внос от някъде си,нямам много доверие, затова идвам на животиския пазар", каза благоевградчанин.

Традиционните за трапазета на празника яйца също се купуваха като топъл хляб днес.

Цената им варираше между 25 и 30 ст. за брой, и въпреки увеличението им с близо 5 ст. от миналата седмица, хората ги купуваха с охота.

Разбираемо, най - продаваеми бяха белите яйца, тъй като при боядисване стават по - красиви.

Според благоевградчани обаче и към момента, най - много на сметка остава агнешкото от съседна Македония, което е доста по - евтино от това тук

Дни преди Великден в няколко магазина в близкия до границата град Делчево дори се приемат и заявки за доставка на абсолютно пресни агнета.

Цената за килограм там варира от 9 до 10 лева. Ако се закупи живо агне, цената му пада до 3-4 лева за килограм.

„Отиваш в уговорената дата и си взимаш агнето. Казваш колко килограма горе-долу да е и така вече си готов за празничната трапеза. Да не ви обяснявам, че е съвсем прясно и много качествено месо, твърди благоевградчанин.

По схемата за евтин пазар за празниците се включват и собственици на квартални магазини в Благоевград, които след това препродават стоките на доста завишени цени. Това пък твърдят служители от ГКПП-Станке Лисичково, запознати с шопинг туризма в Македония.

Добавете Вашия коментар

TOP