(ВИДЕО) Над 10 служители на ДАИ-Благоевград са задържани при акция на Специализираната прокуратура, ГДБОП и ДАНС

24 Април 2018 | 13:13
1 коментара
Криминално

Над 10 служители на РД "Автомобилна администрация"-Благоевград са задържани днес при акция на Специализираната прокуратура съвместно с ГДБОП и ДАНС.

"Налице е организирана престъпна група, искали подкупи от собственици на транспортни форми на стойност от 300 до 600 евро, каза на брифинг Петър Белчев, прокурор от Специализираната прокуратура.

„Към настоящия момент под ръководството на Специализираната прокуратура, съвместно с Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, се извършва специализирана полицейска операция. Става дума за организирана престъпна група от длъжностни лица, служители на Областен отдел „Автомобилна администрация“ – Благоевград, които са участвали в тази група с користна цел, а именно искали са и са получавали подкуп от представители на транспортни фирми, за да не съставят наказателни постановления на нарушители от транспортните фирми", коментира Белчев и допълни, че към момента се извършват активни процесуално-следствени действия.

а
 

Специализираната прокуратура нанесе пореден удар срещу корупцията

 

"Задържаните са над 10 души. След събиране на достатъчно доказателства ще преценим на кого да повдигнем обвинение”, каза Петър Белчев, наблюдаващ прокурор от Специализираната Прокуратура.

Ексклузивно! Извеждат с белезници служителите на ДАИ Благоевград снимка 0
 

а
 

Бившият шеф на ДАИ Кюстендил Бойко Ханджийски и служителите Райко Н. и Н. Панов бяха сред първите изведени с белезници от ДАИ Благоевград.

 

а
 

Специализираната прокуратура нанесе пореден удар срещу корупцията.

Добавени коментари

Джерисимо публикува:
24 Април 2018 | 22:38
На това ли ви учих бе мишоци. Пари и жени не ви стигнаха. Като почнахте работа в игла можеше да вземат , а сега станахте за "Родопа"

Добавете Вашия коментар

TOP