(ВИДЕО) Изливат в морето мръсната вода от „плажна атракция“ в Каварна, стопанинът мълчи!

11 Октомври 2018 | 16:03
0 коментара
Общество

Отпадната вода от скандалната „плажна атракция“ на каварненския плаж се изпомпва и излива директно в морето. Наемателят на плажа – монтирал „преместваемото съоръжение“, отказва да отговори защо за пореден път нарушава реда на пясъчната ивица.

RNS получи видео, на което ясно се вижда, че шлаух от т.нар. „басейн“ – иначе пластмасово корито, монтиран на плажа в Каварна от наемателя Валентин Николов – Цуци, извежда водата от него и я излива на сантиметри от брега на морето. На същото място и плажуващите влизат във водата.

Вместо да отговори защо мръсната вода се излива на границата с брега, Валентин Николов смъмри журналистите, че не са го питали за друго премеждие със скандалната „плажна атракция“ – корито, пльокнато на пясъка на метри от хотела на същия Валентин Николов – Цуци, с мисията да се прави на басейн и да вдига звездите на хотела му.

 

Ето отговора на въпроса защо мръсната вода се излива в морето, написан от Валентин Николов – Цуци:

Българинът масово ходи на очен лекар само при нужда снимка 1

цуциКакто сами можете да се уверите, няма и дума по зададения въпрос. Вместо това господинът се опитва да отклони темата към друг негов проблем.

Защо Валентин Николов няма адекватен отговор на елементарния въпрос, може само той да каже.

Това което се вижда на кадрите категорично доказва, че източването на отпадната вода от пластмасовото корито, произведено в „басейн“, е в нарушение на законите и екологичните норми в РБългария.

Според тях, в случай на липса на канализация, единствената възможност за събиране на отпадните води е в нарочни шахти или септични ями.

Правилата би трябвало да са пределно ясни на Валентин Николов. Цуци не само е проспериращ бизнесмен от години, но и дългогодишен парламентарен съветник на екс-депутата от ГЕРБ-Добрич, Живко Мартинов – председател и на комисията по екология в НС. Добруджанецът вече е по-известен като „суджука“ и има 6 обвинения за криминални престъпления.

Неадекватно обяснение даде Валентин Николов и на министъра на туризма Николина Ангелкова това лято, когато стана ясно, че пластмасовото корито, с мисия на „басейн“, вместо „преместваема плажна атракция“, се ползва само от гостите на хотела му като екстра за 5-те му звезди.

Пред дузина журналисти, камери и микрофони тогава Валентин Николов – Цуци, заяви, че нямал представа кой е сложил огромната табела, определяща реда за ползване на коритото му.

Министърът пък изрично се разпореди в него да бъдат допускани плажуващи на каварненския пясък, не само клиентите на Валентин Николов.

Българинът масово ходи на очен лекар само при нужда снимка 2Преди дни бе стартирана процедурата за концесия на каварненския плаж. Един от логичните кандидати е досегашният наемател на ивицата – Валентин Николов – Цуци. Според близки до бизнесмена – полагало му се, защото се гордеел колко много го бил облагородил.

Истината е, че реалното облагородяване на плажа беше направено с парите на каварненци, отпускани ежегодно от държавата за капиталово строителство. Кметът Нина Ставрева разходва почти цялата годишна сума за декинг. Стойността на линеен метър е почти като за линеен метър златна пътека.

Другото „облагородяване“ е пластмасовото корито. Както стана ясно, то не само е недостъпно за плажуващите, но и замърсява крайбрежната вода. Всеки къпещ се в района на бълващия мръсотията от „басейна“ шлаух, топи тялото си в нея.

Припомняме, че Валентин Николов е местният фактор, „без който в Каварна трудно се случват нещата“. Неговият финансов интерес е ревниво обгрижван от кмета Нина Ставрева, която продължава подобно отношение към бизнесмена от предшественика си на кметското кресло.

източник: RNS

Добавете Вашия коментар

TOP