(ВИДЕО) Бунт на Кулата заради премахване на кабели за доставка на интернет и телевизионен сигнал

20 Септември 2018 | 14:23
2 коментара
Общество

Бунт на Кулата заради премахване на кабели за доставка на интернет и телевизионен сигнал, съобщава репортер на Pirinsko.com.

Над 30 човека протестираха гневно и саботираха премахването на кабелите пред погледите на жалките полицаи, ругаеха журналисти и служители на общинска администрация Петрич.

Община Петрич трябва да изпълни влязло в сила съдебно решение за премахване на електронно – съобщителна мрежа в село Кулата за доставка на интернет и телевизионен сигнал.

Тя е изградена от частната фирма „Вайтъл - И” ЕООД, без необходимите разрешения и задължителни строителни книжа, без съгласието на собственика – Община Петрич.

Става въпрос за въздушни и подземни електронни съобщителни мрежи, състоящи се от единични кабели и разпределителни кутии. Същите са монтирани над тротоари, зелени площи, под и над улици в село Кулата. Имотите, върху които са разположени съоръженията са публична общинска собственост и няма разрешение за поставянето им.

В тази връзка са изготвени констативни протоколи, които удостоверяват това и е издадена заповед от кмета Димитър Бръчков за премахване на съоръженията в село Кулата. Това ще стане на 20.09.2017 г., четвъртък.

Заповедта на кмета е от месец юни тази година

 

Бунт на Кулата заради премахване на кабели за доставка на интернет и телевизионен сигнал

Добавени коментари

mry4kov публикува:
20 Септември 2018 | 15:21
policaite kakwi mi[ki sa lelele
Станимир публикува:
20 Септември 2018 | 14:57
А в Петрич бабанка много ли е редовна но тя си плати на няколко хиляди с Мръчков да стане кмет

Добавете Вашия коментар

TOP